Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a avizat favorabil, marti, propunerile de buget pe anul 2020 pentru institutiile cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale.

"Subiectul analizat in cadrul sedintei a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ale Serviciului de Protectie si Paza, document care a fost avizat favorabil de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii", a anuntat Administratia Prezidentiala.

Potrivit proiectului de buget pe 2020, SRI primeste cu 10% mai mult decat in 2019, bugetul STS creste cu 6%, iar cel al SPP - cu 19%. Pe de alta parte, bugetul Serviciului de Informatii Externe (SIE)este redus cu 3,12%.

Ministerului Apararii Nationale i s-a mentinut alocarea si in anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic national privind cresterea finantarii pentru Aparare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.