Presedintele Klaus Iohannis a sustinut in cadrul sedintei solemne a Parlamentului care marcheaza implinirea a 30 de ani de la Revolutie, ca am ramas datori cu un singur lucru, si anume "nu am aflat adevarul despre ceea ce s-a intamplat in timpul revoltei anticomuniste din 1989".

"Cu un singur lucru am ramas insa datori: nu am aflat adevarul despre ceea ce s-a intamplat in timpul revoltei anticomuniste din 1989. Jerta si sacrificiul romanilor care au stat cu piepturile goale in fata gloantelor, a tancurilor si a celor mai ingrozitoare forme de tortura nu pot ramane fara raspuns la intrebrarile fundamentale care vizeaza Revolutia.

O democratie veritabila este construita pe bazele adevarului si ale dreptatii, iar aceasta restanta majora a justitiei romane reprezinta o fantoma care ne va urmari multa vreme de acum incolo. Asadar justitia trebuie sa stabileasca adevarul si sa ii traga la raspundere pe cei vinovati", a spus Iohannis, citat de News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.