Primarul Capitalei, Gabriela Firea, il ataca pe premierul Ludovic Orban, amenintand cu plangeri penale, in cazul in care nu ii va fi aprobata solicitarea sumei de bani pentru Primaria Capitalei.

"Observ ca Domnul Orban recidiveaza. Persista in a transmite, cu ura si incrancenare, informatii eronate despre mine si Primaria Capitalei. Ii atrag atentia domnului prim-ministru ca Bugetul National nu este bugetul lui pe persoana fizica. Sa nu-l confunde cu propriile buzunare. Si sa nu uite ca functiile sunt trecatoare. In calitate de primar general al Municipiului Bucuresti sunt obligata de lege si onorata sa ii reprezint pe locuitorii din Capitala.

Solicitam aceasta suma de bani pentru a achita serviciile de utilitate publica, absolut necesare cetatenilor.

In cazul in care Guvernul Orban nu va da curs solicitarii noastre, atunci ii informez ca vom formula plangeri penale pentru abuz in serviciu pe numele domnului prim-ministru si pe numele ministrului Finantelor Publice, precum si pe cele ale functionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primaria Capitalei, care va fi pusa in situatia sa nu poata achita subventia la tranportul public in comun, energie termica, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate in trecut de alti primari (de dreapta), continuarea investitiilor urgente in infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate.

Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se razbuna pe locuitorii Bucurestiului pentru a lovi politic in persoana primarului general.

Nu poti duce intentionat un oras de talia Bucurestiului in faliment doar pentru razbunari politice marunte si pentru a ascunde sub pres incompetenta premierului si a guvernului pe care il conduce.

Le reamintesc guvernantilor ca Primaria Municipiului Bucuresti este singura din tara care, prin efectul legii, nu colecteaza taxe si impozite locale si ne finantam doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finante, din banii bucurestenilor. Cerem ce ni se cuvine!

Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezerva, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare.

Cat priveste infiintarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absoluta, pentru a inlatura capusele - unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primariei Capitalei.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Prin infiintarea companiilor am facut economii la buget si am lucrat rapid si la preturi corecte pentru cetateni.

Sumele vehiculate ca fiind bugete de 'nabab' de catre Domnul Orban nu sunt reale. Ii recomand premierului sa consulte sursele publice de informare, sa ma invite la o audienta pentru a-i dovedi cu documente ca am dreptate si sa nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe retelele de socializare", a scris pe Facebook Gabriela Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.