Fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea a fost adus, marti dimineata, de la Penitenciarul Rahova la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde se discuta o cerere pe care a depus-o de anulare a condamnarii de 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a fost adus de gardieni cu catuse la maini si condus in sala de judecata.

La inceputul procesului, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut ca procesul sa nu fie public, judecatorii au fost de acord, astfel incat jurnalistii au fost invitati sa iasa din sala.

Tot marti, judecatorii vor dezbate o alta cale extraordinara de atac la care a apelat Dragnea pentru a scapa de condamnare - recursul in casatie.

Alti doi inculpati din dosarul angajarilor fictive au depus contestatii in anulare pentru a scapa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu - fost director al DGASPC Teleorman si Olguta Sefu - fost director executiv adjunct.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la mentinerea ilegala in posturi a doua angajate - Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Cele doua nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman, a aratat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.