Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au confirmat, luni, efectuarea a cinci perchezitii, in judetele Timis si Arad, la sediile unor institutii publice si la un partid politic, intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie savarsite in perioada 2016 - 2019.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni AGERPRES, procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie savarsite in perioada 2016 - 2019.

"Luni, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate pe raza judetelor Timis si Arad, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediul judetean al unui partid politic si domiciliile unor persoane fizice", se precizeaza in comunicat.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, ca procurorii DNA au descins, luni dimineata, la sediul PSD Arad, unde fac perchezitii, intr-un presupus caz de coruptie care l-ar viza si pe seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, Cristian Ispravnic, consilier judetean social-democrat.

Ancheta ar avea legatura cu presupuse acte de coruptie la punctul de lucru al DRDP Timisoara din Vama Nadlac II, unde s-ar fi pretins diverse taxe soferilor ale caror automarfare erau cantarite, iar greutatea nu ar fi fost corespunzatoare reglementarilor sau documentelor de transport. Mita data de soferi pentru ca angajatii DRDP sa treaca cu vederea greutatea reala a camioanelor ar fi fost de pana la 100 de euro pe transport, au indicat sursele citate.

Potrivit unor surse din cadrul PSD Arad, la sediul formatiunii se afla procurorii DNA inca de la ora 8,00, cand au ajuns secretarele. Ei au cerut o serie de documente si verifica sistemele informatice.

Cristian Ispravnic ar fost ridicat de la sediul PSD Arad si urmeaza sa fie dus la sediul DNA Timisoara pentru audieri, au informat sursele citate.

Conform acestora, anterior, in jurul orei 6,00, procurorii ar fi mers acasa la deputatul PSD de Arad Florin Tripa, pentru a-l duce la audieri la DNA Timisoara, in calitate de martor.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Perchezitii ar avea loc si la sediul DRDP Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.