Mihai Fifor sustine ca Guvernul Orban aplica "pas cu pas" programul PDL, "care a dus la taierea de pensii si salarii in 2009", la fel ca in epoca "austeritatii a lui Emil Boc si Traian Basescu".

"Guvernul Orban aplica pas cu pas programul PDL, care a dus la taierea de pensii si salarii in 2009.

Mai intai au inceput sa se imprumute in nestire, apoi au aruncat cu miliarde de euro pe tot felul de investitii care nu sunt urgente sau pe returnari de TVA fara a verifica facturile, au anuntat inghetarea salariilor sau angajarilor din sectorul bugetar, iar acum vin cu o noua masura pedelista, preluata din programul de guvernare al lui Emil Boc, interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat.

Aceeasi masura a fost luata si de Basescu-Boc in 2009, iar in 2014 a fost abrogata prin Legea 134, promovata si votata de PSD in Parlamentul Romaniei.

Aceasta initiativa promovata de Orban, urmasul lui Boc, limiteaza dreptul la munca al unor persoane, conditionand continuarea raporturilor de munca de renuntarea la un drept castigat.

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat va afecta zeci, poate sute de mii de romani, care nu vor mai putea profesa, daca nu vor renuntat la pensie, un drept castigat prin zeci de ani de contributii la bugetul asigurarilor sociale.

Pentru ca nu e vorba aici doar despre cei care au iesit la 40 de ani la pensie, ci si de medici care s-au pensionat la varsta de 65 de ani si vor sa mai profeseze, de actori, de profesori universitari sau din invatamantul preuniversitar, mai sunt si cadre militare, care au fost disponibilizate ca urmare a reorganizarii armatei, in conformitate cu angajamentele Romaniei de aderare la NATO.

Va fi afectat pana si actualul ministru al Apararii, Nicolae Ciuca, pentru ca nu ar fi normal ca un militar disponibilizat, cu o pensie modesta, sa nu poata munci la stat, iar un ministru sa poata cumula pensia de general cu salariul de la guvern.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Guvernul Orban a pornit pe un drum periculos, care din pacate confirma temerile noastre, pe care le-am exprimat in nenumarate randuri, inaintea motiunii de cenzura in 10 octombrie.

Noul guvern PNL ne intoarce cu 10 ani in urma, in epoca austeritatii a lui Emil Boc si Traian Basescu, iar pentru romani urmeaza o perioada de taieri, inghetari, interdictii, majorari de taxe si impozite si scadere a nivelului de trai", a scris Mihai Fifor pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.