Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, nu este multumit de raspunsul primarului Capitalei, Gabriela Firea, in legatura cu achizitia tramvaielor si autobuzelor de la firme turcesti si ii reaminteste acesteia ca la baza acordului de guvernare dintre PSD si ALDE a stat sustinerea capitalului romanesc.

"Nu ma multumeste raspunsul dnei Primar General! Noi nu i-am cerut sa intervina in licitatii, ci sa se asigure ca procedura este transparenta si nu dirijata catre compania turceasca. Sa se asigure ca in caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start sa elimine sau sa defavorizeze compania romaneasca. Cred ca nu trebuie sa se repeada sa aprobe un raport de licitatie validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea ii permite sa ceara reanalizarea ofertelor fara sa fie acuzata ca intervine in licitatie!

Ii reamintesc dnei Primar General ca tramvaiele fabricate la Arad circula si in Cluj-Napoca, Arad si Oradea si nu vad de ce ele nu ar fi bune si pentru Bucuresti.

Nu in ultimul rand ii reamintesc dnei Primar General ca la baza acordului de guvernare dintre PSD si ALDE a stat angajamentul de a sprijini capitalul romanesc, de a crea locuri de munca in tara si nu in afara, de a incuraja companiile romanesti. Chiar daca coalitia nu mai este la guvernare acest angajament fata de romani ramane.

Nu cred in coincidente. Nu cred ca intamplator in doar 2 ani doua firme turcesti au luat cele mai mari contracte de achizitii autobuze si tramvaie pentru Bucuresti, in conditiile in care firme romanesti produc aceleasi autovehicule in tara, de aceeasi calitate si cu forta de munca autohtona. Nu e inca tarziu ca o buna parte din cei 176 milioane de euro care vor fi platiti pentru tramvaie sa se intoarca in economia romaneasca", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.