Dan Barna, liderul USR, considera ca premierul Ludovic Orban trebuia sa treaca "pe lista acelor situatii in care se impun masuri urgente" si alegerea primarilor in doua tururi.

"Salut decizia guvernului in privinta rezolvarii rapide a unor probleme prin procedura asumarii raspunderii. Totusi, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat sa treceti pe lista acelor situatii in care se impun masuri urgente si cea privind alegerea primarilor.

Mai este jumatate de an pana la locale si inca nu s-au luat masuri pentru indreptarea actualei legi care descurajeaza participarea electoratului si transforma comunitatile noastre locale in mosii ale unor grupuri de interese fara legitimitate si dorinta de a face bine.

Mentinerea sistemului de alegere a primarilor intr-un singur tur convine doar celor care se tem de voturi. Adica de romani", a scris pe Facebook Dan Barna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.