Olguta Vasilescu sustine ca presedintele Klaus Iohannis nu are de ce sa se planga de noua lege a pensiilor, pentru ca aceasta corecteaza inechitatile, dar, spune fostul ministru al Muncii, "trebuiesc recalculate toate pensiile". Olguta Vasilescu este de parere ca seful statului a sustinut "ce i-a spus ministra Baubau", Violeta Alexandru, care "nu intelege nimic din acel minister".

"A iesit si Klaus Johannis sa se planga ca trebuie o noua lege a pensiilor, fiindca a noastra nu corecteaza inechitatile... El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regula, nu intelege nimic din acel minister!

Reiau: noua lege a pensiilor corecteaza inechitatile din sistem, dar pentru asta TREBUIESC RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, cand se intra pe noua formula de calcul care se cheama VPR (valoare punct referinta).

Nu le trebuie alta lege, trebuie sa o aplice pe asta, care nu a intrat in vigoare decat cu cresterea punctului de pensie in 2019 si ar trebui ca si in 2020 sa creasca punctul la 1775 lei. Eu le-am si desenat mai jos cum e cu aplicarea fiindca am vaga banuiala ca oamenii nu pricep decat asa!", a scris pe Facebook Olguta Vasilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.