Politica5 Decembrie 201911:11de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Mihai Fifor considera ca Guvernul PNL, "Guvernul suparat pe carte", vrea sa abroge OUG 114 "care prevede cresterea anticipata a salariilor din Invatamant la grila din 2022".

"Daca mai aveam cumva vreun dubiu referitor la incompetenta profunda a guvernului liberal, a venit momentul ca Ludovic Orban sa ne intareasca aceasta convingere.

De data aceasta, Orban s-a gandit sa loveasca in educatie. Probabil capitolul acesta nu ii spune mare lucru, ca, deh, cartea 'e greu'.

Nu ar fi rau daca cineva ar incerca si ar si reusi sa ii explice premierului ca nu se poate face performanta fara dascali bine platiti!

Acesta este un adevar universal valabil, pe care PSD l-a inteles si l-a aplicat atunci cand a decis, prin lege, cresterea anticipata si consistenta a salariilor medicilor si profesorilor.

Citeste si:
Nicușor Dan, cu 9% peste Gabriela Firea în sondajele pentru Primărie
Nicușor Dan, cu 9% peste...

Prima urgenta a fost pastrarea medicilor in tara, prin triplarea salariilor si prin investitii in echipamente medicale, fapt care s-a realizat!

Urmau, apoi, profesorii, carora anul viitor, de la 1 Septembrie, ar fi urmat sa le creasca anticipat salariile pana la nivelul stabilit in grila corespunzatoare anului 2022.

Guvernul suparat pe carte, PNL, vrea sa abroge OUG 114 – care prevede cresterea anticipata a salariilor din Invatamant la grila din 2022 din Legea salarizarii, pe principiul liberal 'ai carte, n-ai parte'.

Prin urmare se compromite definitiv sansa cresterii calitatii in Educatie, printr-o salarizare corespunzatoare.

Citeste si:
Tăriceanu, atac la adresa Guvernului: „Furați mai puțin și o să fie...
Tăriceanu, atac la adresa...

Rezultatele catastrofale ale Romaniei la ultimele teste PISA arata cat de mare e nevoia de reforma structurala, profunda a sistemului de invatamant romanesc.

Nu poti face performanta fara a oferi conditii decente dascalilor si elevilor din aceasta tara. Asta inseamna o salarizare atractiva, conditii pentru perfectionarea cadrelor didactice de-a lungul carierei, infrastructura performanta pentru desfasurarea actului educational.

Pentru toate acestea este nevoie, cred, de 'alfabetizarea' urgenta, in tainele guvernarii, desigur, pentru Orban si ai lui, altminteri riscam corijenta in masa a Cabinetului, cu consecinte grave asupra bunului mers al acestei tari", a scris pe Facebook Mihai Fifor.

Citeste si:
Tăriceanu: De când bea singur în birou, Orban a început să urască...
Tăriceanu: „De când a început...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.