Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul privind abrogarea recursului compensatoriu.

S-au inregistrat 272 voturi ''pentru'' si 5 abtineri.

Proiectul de lege a fost initiat de PNL si a fost comasat cu cel al USR.

Deputatii au adoptat, la propunerea Ministerului de Justitie, un amendament potrivit caruia vor beneficia de efectele recursului compensatoriu persoanele condamnate incepand cu 24 iulie 2012 si pana la intrarea in vigoare a prezentei legi.

"Prevederile art. 55 indice 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate, a masurilor preventive privative de libertate, minorilor care executa masuri educative in centre de detentie, in centre educative sau in penitenciare, respectiv minorilor care au executat pedepse in penitenciare, potrivit legii nr. 15/1968 privind Codul penal al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, si care executa, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, masuri educative in centre de detentie, in aplicarea art. 21 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 289/2019 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru o perioada cuprinsa intre 24 iulie 2012 si data intrarii in vigoare a prezentei legi", prevede textul adoptat, scrie Agerpres.

Camera Deputatilor este for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.