Deputatul liberal Florin Roman sustine ca principiul dupa care s-a ghidat la plecare fostul guvern social-democrat a fost "parjolim tot si secam tot".

"Practic, se adeveresc cele mai negre scenarii pe care le anticipam inainte de a prelua guvernarea, cand vorbeam, repetat, de modul in care au alcatuit bugetul si ca principiul la plecare a fost 'parjolim tot si secam tot, astfel incat sa lasam o gaura imensa la bugetul de stat'. Si pe langa gaura, ne-am ales si cu cea mai mare datorie externa de dupa Revolutie, produsa de guvernul PSD, cel mai mare nivel de imprumuturi, pentru ca cresterea de pensii si salarii, practic, s-a facut din imprumuturi bancare si tot din imprumuturi bancare au finantat, practic, un oarecare control asupra deficitului bugetar.

Chiar nu vrem sa fim alarmisti, nu vrem sa prezentam lucrurile decat asa cum sunt, pentru ca, odata si odata, ele trebuiau prezentate in mod real. Vom incheia anul cu un deficit de peste 4%, intrucat fostul guvern PSD a supraestimat veniturile cu 18 miliarde de lei. Adica, ei au spus ca acesti bani sunt realizati. Ei nu exista in buget la ora actuala, iar pe langa asta ne-am trezit cu o serie de restante, de plati nefacute", a spus Roman, citat de universul.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.