Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obtinut, duminica, in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, 66,09% din numarul de voturi valabil exprimate, iar reprezentantul PSD, Viorica Dancila, 33,91%, a informat, joi, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu.

El a precizat ca Iohannis a obtinut 6.509.135 de voturi valabil exprimate, iar Dancila - 3.339.922, potrivit rezultatului final la alegerile prezidentiale.

Preotescu a mentionat ca la BEC au fost inregistrate toate procesele-verbale de constatare si centralizare a rezultatelor votarii intocmite de birourile electorale judetene, cele ale sectoarelor municipiului Bucuresti, biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate si birourile electorale ale sectiilor de votare.

Numarul celor care s-au prezentat la urne a fost de 10.031.762, reprezentand 54,86% din numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente.

Numarul de voturi valabil exprimate s-a ridicat la 9.849.057, reprezentand 98,18% din numarul total al alegatorilor care s-au prezentat la urne, scrie Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al BEC, numarul total de voturi nule a fost de 182.648, reprezentand 1,82% din numarul total al alegatorilor care s-au prezentat la urne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.