Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, considera ca rezultatul de ieri arata ca "exista multe resentimente impotriva PSD", iar asta se datoreaza atat "urii sadite de adversari", cat si greselilor, stangaciilor sau ezitarilor" PSD.

"In calitate de secretar general al PSD vreau sa le multumesc celor peste 3 milioane de cetateni romani care au votat ieri candidatul partidului nostru.

Impreuna cu voi vom incepe reconstructia PSD. Avem multe lucruri de indreptat si multe lucruri de imbunatatit.

Votul de ieri ne-a aratat ca exista multe resentimente impotriva PSD. Unele au fost hranite de ura sadita de adversarii nostri. Dar trebuie sa admitem ca o buna parte dintre ele se datoreaza greselilor, stangaciilor sau ezitarilor noastre.

Cred, asadar, ca trebuie sa construim o relatie sincera cu electoratul. Recunoasterea neajunsurilor noastre este primul pas in aceasta reconstructie.

Pe de alta parte, cei peste 65% dintre romanii care au votat nu l-au ales pe Iohannis pentru ca l-au placut, ci pentru ca l-au considerat raul cel mai mic.

Acesta este meritul rusinos al celui care a redevenit presedinte dupa 5 ani de nimic.

De asemenea, chiar inainte de comunicarea rezultatului final, PNL s-a apucat deja sa vorbeasca de anticipate – dovada evidenta a fugii de raspundere fata de o guvernare care deja aluneca intr-o crunta austeritate.

Deci nu bunastarea cetatenilor si echilibrul tarii ii preocupa cel mai mult pe cei din PNL, ci cum sa-si aranjeze cartile electorale ca sa isi asigure perpetuarea la putere.

Este aceeasi greseala cinica pe care au facut-o si cei de la USR, dupa rezultatul de la europarlamentare, cand au anuntat refuzul de a participa la o guvernare pentru care primisera un vot masiv.

Asta ne arata ca adversarii nostri nu sunt nici pe departe nici atat de tari, nici atat de inteligenti pe cat ii arata acum rezultatul de la prezidentiale.

Ramane un spatiu larg in care PSD se poate reconstrui pentru a redeveni prima forta politica a Romaniei. Depinde numai de noi si in primul rand de relatia pe care o vom construi cu romanii.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Mai multa sinceritate, mai multa corectitudine, mai putine greseli si decizii mai hotarate, care sa raspunda la problemele cele mai stringente ale cetatenilor, din tara si de pretutindeni", a scris Fifor pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.