Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca daca votantii de dreapta "se culca pe o ureche", Viorica Dancila va castiga alegerile prezidentiale, iar acesta este motivul pentru care este important sa iesim toti la vot.

"Ce scor va fi in turul 2? Poate castiga Dancila?

In mod normal, castiga Iohannis. Cu 61-63% din voturi. Insa exista un scenariu in care castiga Dancila. Sa va explic.

Daca voteaza toti care au votat in turul 1, si se aloca logic voturile - rezultatul este 63-37. Cei care au votat cu Barna, Paleologu, Hunor si Catarama merg cu Iohannis. Cei de la Diaconu, Cumpanasu, Bruynseels merg la Viorica.

Daca cei de dreapta non-Iohannis se mobilizeaza mai putin (80%) si toti ceilalti se mobilizeaza 100%, rezultatul e 61-39. Chiar daca mobilizarea e doar 50% la cei din dreapta care nu au votat Iohannis si cativa chiar voteaza Dancila, Iohannis tot ia peste 55%.

Insa - atentie. Daca dreapta se culca pe o ureche (doar 80% din votantii lui Iohannis din turul 1 revin la vot, doar 60% din ceilalti voteaza Iohannis si cativa voteaza Dancila) PLUS Dancila scoate inca 500’000 de votanti care nu au votat in turul 1 pentru ea (nu e o cifra enorma) - atunci castiga ea. Si lumina se Inchide.

De asta e atat de important sa iesim toti la vot. Nu e de joaca oameni buni", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.