Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, este de parere ca a facut o alegere buna in a-l sustine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale, "fara a-i stirbi independenta", iar "'mostenirea' electorala a lui Mircea trebuie nu doar pastrata, ci continuata si dezvoltata".

"Turul intai al alegerilor s-a incheiat. Multi candidati, ceea ce e bine. Putine idei, ceea ce e rau!

Din punctul meu de vedere, Mircea Diaconu s-a dovedit o idee buna, reusind sa bata inca un record post-decembrist. In 2014, sa ne amintim, el devenea candidatul independent care reusea sa obtina cel mai mare scor la alegerile europene - alegeri de partid, de regula - plasandu-se al patrulea in clasament si surclasand cel putin patru partide cu notorietate, precum UDMR, PMP, PRM sau Partidul Poporului.

Imi pare bine ca am sustinut, fara a-i stirbi independenta, un candidat care a reusit sa obtina aproape un milion de voturi de la romani, un candidat care a transmis in aceasta campanie mesaje importante.

Caci cei care l-au votat pe Mircea Diaconu sunt romanii care nu considera ca presedintele Romaniei are nevoie de puteri si atributii suplimentare, care cred ca nu e bine pentru democratie ca un om, fie el monarh ori presedinte, sa acumuleze puteri aproape discretionare in stat.

Sunt oameni care cred ca solutiile crizelor politice se afla in Parlament si nu la Cotroceni, si oameni care considera ca nu prin abuzuri si incalcari ale legilor si ale drepturilor omului se rezolva problema coruptiei.

Sunt oameni care nu cred ca antipesedismul ori anticomunismul de opereta sunt calitati suficiente pentru a fi un bun conducator. Pentru asta, sunt necesare competenta, implicare, bun simt, tact, ratiune.

Acestia sunt oamenii – nu putini – care i-au dat votul lui Mircea Diaconu, candidatul sustinut de ALDE si de Pro Romania, si care merita sa fie reprezentanti pe mai departe.

Nu vorbim aici de oameni de stanga sau de dreapta, ci mai degraba de oameni preocupati de prezent si de viitor intr-o masura mult mai mare decat de trecut. Ei, si cei care li se vor alatura lor, sunt romanii pe care ALDE isi propune sa-i reprezinte.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

'Mostenirea' electorala a lui Mircea trebuie nu doar pastrata, ci continuata si dezvoltata, si aceasta va fi misiunea partidului nostru in perioada care urmeaza.

Le multumim tuturor romanilor care au iesit in ultimele zile la vot, le multumim cu atat mai mult celor care au votat cu Mircea Diaconu. UN OM care nu a dezamagit si a obtinut un rezultat chiar bun in razboiul cu masinarii de partid de mare calibru, cu candidati sustinuti fatis ori pe ascuns de structuri puternice sau de cancelarii externe si care au impus o agenda electorala fara precedent, lipsita de dezbateri, dar plina de ingrediente care, pentru democratie, ar fi fost mult mai bine sa lipseasca; si nu voi insista mai mult asupra acestor aspecte. Cine a avut ochi sa vada, a vazut", a scris Calin Popescu Tariceanu e Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.