Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat la Antena 3 ca procentul din diaspora este unul foarte mare si ca romanii care au plecat din tara au facut-o "cu gandul sa nu se mai intoarca niciodata".

"Am auzit rostindu-se ca procentul diasporei e mic in raport cu cele 5 milioane de romani, o cifra estimativa, de peste hotare. Dati-mi voie sa nu fiu de acord. Acest procent e foarte mare. Trebuie spus un lucru simplu, dar neplacut: multi, majoritatea romanilor care au plecat din tara, mai ales in ultimii ani, au plecat fara sa se uite inapoi, au plecat trantind usa, unii dintre ei injurand, din pricina unor frustrari, unor nedreptati majore, insatisfactii pe care le-au avut aici in Romania si au plecat cu gandul sa nu se mai intoarca niciodata. Se duc in societatile care ii primesc, preocupati sa se integreze cat mai bine, unii nici nu-si invata copiii romaneste, doresc chiar sa se faca uitata originea lor romaneasca. Asta este explicatia", a declarat Cristian Tudor Popescu la Antena 3.

"Nu mi se pare un vot slab, mi se pare un vot foarte bun, avand in vedere absenta aproape totala a dezbaterii in aceasta campanie electorala, calitatea foarte scazuta, cenusie, a campaniei, faptul ca exista un candidat care in toate sondajele e cotat detasat in frunte, toate astea erau motive ca oameni sa spuna ceea ce unii politicieni au dorit si au reusit dintotdeauna: ce sa ma mai duc la vot?", a mai adaugat gazetarul, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.