Un numar de 146 de sesizari privind evenimente electorale au fost inregistrate de la deschiderea sectiilor de votare, insa peste 70 dintre ele nu s-au confirmat, a anuntat duminica purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Cele mai multe sesizari de incidente electorale au fost consemnate pe raza judetului Dolj - 18 evenimente, Bucuresti - 15, Giurgiu - 13, Arges - 9 si Dambovita si Vrancea - cu cate 8.

"Politistii argeseni au deschis dosar penal pentru coruperea alegatorilor, dupa ce au depistat in trafic un microbuz plin cu persoane care se deplasa cu alegatori la o sectie de votare", a precizat Dajbog.

Ea a adaugat ca oamenii legii fac cercetari in mai multe cazuri in care alegatorii au postat pe retelele de socializare fotografii cu buletinul de vot.

"Politistii din judetul Dolj au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, dupa ce un membru al unei sectii de votare, care s-a deplasat cu urna mobila la domiciliul unei femei de 74 de ani, a aplicat stampila de vot in locul acesteia, iar sotul ei a semnat in listele electorale in locul ei", a aratat purtatorul de cuvant al MAI, scrie Agerpres.

Monica Dajbog a mentionat ca in judetul Suceava se fac cercetari dupa ce membrii unei sectii de vot s-au deplasat cu urna mobila, fara a fi insotiti de reprezentanti ai MAI. Aceeasi situatie s-a inregistrat si la o sectie din judetul Vaslui, a mai mentionat Dajbog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.