Europarlamentarul PNL, Alina Valean, ar fi fost acceptata de presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul de comisar european, potrivit surselor politice, scrie digi24.ro.

Ursula von der Leyen a avut o intalnire cu ambii candidati pentru postul de comisar european, Siegfried Muresan si Adina Valean, imediat dupa ce a primit propunerile oficiale din partea premierului Ludovic Orban.

"Romania a transmis astazi doua nume de candidati pentru postul de comisar. Ambii candidati au avut interviuri cu presedintele ales si s-au descurcat bine. Presedintele ales a decis ca Adina Valean sa preia portofoliul Transporturilor. Valean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja presedintele comisiei ENVI si este in prezent presedintele ITRE. In cariera sa a acumulat experienta pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al mecanismului 'Conectarea Europei' (Connecting Europe Facility - n.r.), prin care este sustinuta infrastructura in domeniul transporturilor, energiei si serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor si de reducere a emisiilor de dioxid de carbon", a declarat purtatorul de cuvant al ecipei de tranzitie a Comisiei Europene, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Ludovic Orban a anuntat ca va trimite doua propuneri pentru postul de comisar european


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.