Fostul premier, Viorica Dancila, l-a comparat pe presedintele Klaus Iohannis cu "un diriginte care si-a adus elevul in fata poporului", facand referire la participarea sefului statului la prima sedinta a Guvernului Orban.

"Am vazut un presedinte care de fapt este prim-ministru, am vazut un cuplu Iohannis - Orban asemanator cuplului Basescu - Boc, un diriginte care si-a adus elevul in fata poporului. Ma mir ca nu l-a luat si de urechi, pentru ca a venit cu opinia sa, o opinie electorala pe care nu a fost suficient sa o aduca in spatiul public de la Administratia Prezidentiala. Am vazut ca aceasta campanie continua acum de la Palatul Victoria. Am vazut un presedinte care, dupa o zi de la preluarea mandatului de catre actualul Guvern, vorbeste de greaua mostenire.

Sunt ministri care nu si-au preluat mandatul, nu au vazut nici macar documentatia din ministerele pe care le-au preluat. Inca nu s-a facut comasarea ministerelor, astfel incat sa vada toate ministerele care acum apartin unui anumit portofoliu cum se prezinta. Dar, atunci cand nu ai viziune pentru viitor faci referire la greaua mostenire. Da, o grea mostenire lasata de PSD - a doua cea mai mare crestere economica din UE, 3,8% - somaj, o grea mostenire lasata prin cresterea salariilor si pensiilor", a spus Viorica Dancila.

"Daca tot este prim-ministrul Romaniei, domnul Iohannis trebuie sa vina si sa spuna ce face in calitate de prim-ministru pentru romani. Pentru ca vorbeste despre o guvernare esuata. Noi spunem ca a avut un mandat esuat in calitate de presedinte al Romaniei. Cinci ani a stat mai mult in vacanta, e clar ca nu a avut cum sa vada pasii facuti de Romania si masurile luate pentru Romania. Poate domnul 'prim-ministru' Klaus Werner Iohannis vorbeste si despre masurile pe care vrea sa le ia pentru romani, poate ne spune daca creste salariul minim asa cum s-a preconizat si pentru care noi am adoptat un act normativ in prima lectura la Palatul Victoria, daca prim-ministrul Iohannis va comasa si va inchide spitale, daca prim-ministrul Klaus Iohannis va continua cu voucherele de vacanta, cu programe pentru agricultura. (...)

Cred ca cel care va prelua conducerea de la Cotroceni va putea sa vorbeasca de greaua mostenire, pentru ca am avut un presedinte pana acum absent si care a devenit dintr-o data foarte activ, pentru ca are 'Guvernul meu', probabil va avea si 'comisarul meu', are 'Parlamentul meu', si care vrea sa demonstreze ca poate sa conduca tara ca un dictator.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Un presedinte care acum spunea ca nu am luat decizii pentru minerii din Valea Jiului, dar care a uitat ca nu a respectat decizia CCR prin care avea datoria sa numeasca un ministru interimar la Energie si ca aceasta este motivatia pentru care nu am putut sa emitem OUG, nu am putut modifica OUG 36. Dar se pare ca dansul aduce in spatiul public numai lucrurile care ii convin, dar cred ca romanii pot discerne intre ceea ce e bine sau rau, intre ceea ce e real si ceea ce nu e real", a mai adaugat fostul premier, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.