Liderul UDMR, Kelemen Hunor, care candideaza pentru functia de sef al statului, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Sfantu Gheorghe, ca Romania ar arata "mult mai bine" in viitor daca el ar ajunge la Cotroceni.

"Daca am conduce noi Romania, din aceasta functie de presedinte, bineinteles, nu vorbesc de altceva, va asigur ca dupa 10 ani Romania ar arata mult mai bine, ar fi o tara mult mai buna, mai faina si ar fi asa cum am dori noi, noi toti. (...) Programul meu este pentru fiecare om, nu este numai pentru maghiari sau numai pentru romani. In campania prezidentiala nu poti sa spui ca am un program pentru o singura comunitate. Deci, ceea ce am propus inseamna o tara mai buna pentru toti", a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a subliniat ca programul sau electoral s-a axat pe cateva valori fundamentale, cum ar fi demnitatea, respectul si increderea, valori de care are nevoie societatea romaneasca pentru a progresa si a se dezvolta.

De asemenea, Kelemen Hunor a reiterat ideea ca societatea romaneasca are nevoie sa se "debaraseze" de prejudecati.

"Programul pe care noi l-am prezentat in aceasta campanie este un program credibil, un program bun, care poate fi pus in aplicare si de aceea am cerut votul cetatenilor. Este alegerea buna sa ma votati pe mine in primul tur si nu veti gresi cu nimic. Nu sunt voturi risipite voturile date pentru candidatul UDMR. (...) Cred ca trebuie sa demontam, sa demolam prejudecatile si nu e usor. Brucan a fost extrem de amabil cu noi, si cu romanii si cu maghiarii, cand zicea dupa '89 ca e nevoie de 20 de ani. Nu, ai nevoie de cel putin 40 de ani, intrucat comunismul a durat aproape 50 de ani. Mentalitatea nu se schimba de la o zi la alta, prejudecatile trebuie demolate. Daca intelegem ca viitorul va fi in comun, ca este comun, trecutul nu il mai putem imparti, e in spatele nostru, a fost ceva care nu mai e, atunci putem depasi aceasta faza a neincrederii", a sustinut candidatul UDMR la prezidentiale.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

In opinia sa, pentru acest lucru este nevoie de cooperare, trebuie sa credem ca celalalt ne vrea binele, si nu raul.

"Noi trebuie sa ii convingem pe romani ca nu vrem sa furam Ardealul. Nu vrem, sa fiti convinsi ca nu vrem sa furam Ardealul, iar romanii trebuie sa ne convinga pe noi ca nu vor sa ne asimileze si atunci, incet, incet ne vom intelege. (...) Eu vreau sa cred ca este, pana la urma, posibil un astfel de proiect, de a creste gradul de incredere si respectul si intre comunitatile noastre. (...) Eu cred ca vine o generatie care nu are nicio legatura cu comunismul, nu a mostenit mentalitatea, nu are experienta directa din comunism si poate, incet-incet, vom depasi aceasta faza si vom demola prejudecatile. Poate nu e anul 2019 anul in care se va intampla acest lucru, dar la un moment dat se va intampla", a afirmat acesta, scrie Agerpres.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Legat de logoul campaniei sale electorale, Kelemen Hunor a precizat ca este un joc de cuvinte, iar liderul UDMR Sfantu Gheorghe, primarul Antal Arpad, a explicat ca prenumele Hunor, cu R intors, inseamna "Un hun pentru Romania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.