Noul ministru al Finantelor, Florin Citu, a anuntat, marti dimineata, ca va incerca sa prezinte un proiect de buget pana la jumatatea lunii decembrie precizand, insa, ca documentul lasat de fostul ministru Eugen Teodorovici este valabil pentru 28 de ministere in timp ce actuala structura are doar 16 ministere.

"Proiectul de buget lasat de Eugen Teodorovici este pentru 28 de ministere. Din fericire pentru Romania o sa avem 16 ministere, deci va trebui sa lucram la acel proiect de buget sa vedem daca mai merge. Eu nu cred ca putem sa pornim de la el. (...) 15 decembrie este tinta de care incerc sa ma tin pentru a veni cu un proiect de buget. Este clar ca trebuie sa venim cu un buget in acest an, cat mai rapid. Depinde de ceea ce gasim acolo", a subliniat noul ministru al Finantelor, potrivit Digi24.

El a aratat, in context, ca bugetul se va face pe legile in vigoare in acest moment.

"Vom veni si cu acea declaratie pe proprie raspundere prin care semnam ca stim se spunem in buget si se asumam bugetul. Dati-mi voie sa vad situatia actuala, saptamana viitoare voi avea o conferinta de presa in care prezentam situatia", a mai spus Citu.

Pe de alta parte, ministrul de resort a anuntat ca reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) este una dintre prioritati.

Fostul ministru al Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat luni ca va preda succesorului sau un proiect de buget care sa reflecte cu prioritate sumele necesare pentru majorarea veniturilor romanilor, iar daca acestea nu se vor regasi atunci va depune amendamente.

"Voi preda noului ministru al Finantelor Publice un proiect de buget despre care imi doresc ca atunci cand va ajunge in Parlament sa reflecte cu prioritate sumele necesare pentru ca toate veniturile romanilor (sa se majoreze - n. r.), ma refer aici la salarii, la pensii, asa cum legile astazi in vigoare prevad. De asemenea, sumele necesare dezvoltarii comunitatilor locale, tot ce inseamna facturi pentru proiectele guvernamentale, stim foarte bine: PNDL 1, PNDL 2, Fondul de Dezvoltare si Investitii si orice alta investitie la nivel central sau la nivel local. In caz contrar, in cazul in care aceste sume nu se vor regasi in bugetul propus de Guvernul Orban, cu siguranta ca in Parlamentul Romaniei aceste amendament vor fi aduse bugetului pentru 2020, astfel incat ceea ce ne-am asumat pentru anii care urmeaza sa se si intample din punct de vedere economic", a spus Eugen Teodorovici, la conferinta de bilant, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.