Presedintele Senatului, Teodor Melescanu, a declarat luni ca nu a condus sedinta plenului reunit al Parlamentului pentru a nu se crea "cea mai mica urma de indoiala" in legatura cu corectitudinea votului.

"Am dorit foarte mult ca toate procedurile sa fie in regula si sa nu fie nici cea mai mica urma de indoiala in legatura cu corectitudinea votului si normal a fost sa cedam vicepresedintilor, care sa conduca sedinta si in acelasi timp sa nu se porneasca de la ideea ca prin tot felul de artificii procedurale s-ar putea impiedica dezvoltarea in mod normal a votului", a declarat Melescanu.

El a adaugat ca a participat la numararea voturilor si a semnat procesul verbal, gest care dovedeste "seriozitatea" cu care a abordat aceasta problema pentru a asigura legitimitatea votului in Parlament.

"Am participat la numararea voturilor, am semnat procesul verbal si acest gest dovedeste seriozitatea cu care am abordat aceasta problema pentru a asigura legitimitatea votului in Parlament", a afirmat presedintele Senatului.

Intrebat daca legitimitatea nu ar fi fost asigurata si cu el la conducerea sedintei de plen, in calitate de presedinte al Senatului, Melescanu a spus ca "normal ar fi fost sa fie totusi cei in care toata lumea are incredere ca nu exista niciun fel de probleme procedurale care sa poata sa creeze obstacole la desfasurarea votului".

In ceea ce priveste obstacolele, el a spus ca unul dintre acestea a vizat numarul celor care erau in sala cand s-a facut apelul.

"Numarul celor care erau in sala cand s-a facut apelul era mai mic decat cvorumul si ar fi trebuit sa evitam si am evitat", a incheiat Teodor Melescanu, potrivit site-ului Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.