Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, duminica seara, ca toti parlamentarii acestei formatiuni, cu o singura exceptie, vor fi prezenti luni la votul de investitura a Guvernului Orban.

"Am facut o mobilizare a tuturor si toti colegii mei, senatori si deputati, sunt in asteptarea acestui moment. Vom avea o singura absenta, este vorba de colegul nostru, deputatul de Vaslui, care nu va putea fi prezent, deoarece a suferit o interventie chirurgicala. Dar in rest nu vor fi absente si estimez ca maine sunt sanse foarte bune pentru ca sa se produca investirea guvernului Orban. Cred ca aceasta perioada de criza prelungita, prin existenta unei formule, hai sa ii spunem interimare - cu toate ca guvernul acesta nu are postura de guvern interimar, ci este un guvern demisionar, care are posibilitati foarte reduse de a administra treburile tarii (...) trebuie sa se incheie cat mai rapid", a afirmat liderul ALDE, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Tariceanu a mai precizat ca este decizia prim-ministrului desemnat daca ii mentine sau nu pe candidatii respinsi la nivelul comisiilor parlamentare. Pe de alta parte, a precizat ca nu a remarcat ca acest aspect ar reprezenta "un punct critic in preocuparile" parlamentarilor ALDE.

"Fara indoiala, el va trebui maine sa dea o explicatie in legatura cu formula pe care doreste sa o promoveze in continuare", a adaugat Tariceanu.

Liderul ALDE a mai precizat ca se asteapta de la un viitor guvern sa realizeze o rectificare bugetara realista, care sa tina cont de "situatia reala a incasarilor si a cheltuielilor la buget", dar si sa relanseze Strategia Dunarii "care poate sa fie o sursa de fonduri europene extrem de importanta pentru proiecte de infrastructura majore".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.