Premierul desemnat, Ludovic Orban, si-a exprimat convingerea ca luni, la votul de investitura in Parlament al cabinetului sau, PNL va reusi sa dea Romaniei "un guvern legitim, responsabil".

"In ciuda boicotului, am convingerea ca vom reusi sa dam Romaniei maine un guvern legitim, responsabil, care sa se apuce de treaba inca din prima zi si care sa rezolve marile probleme cu care se confrunta Romania", a spus Orban, duminica, la sediul central al PNL, potrivit Agerpres.

El a precizat ca in sedinta organizata duminica la sediul PNL a fost stabilit modul in care vor actiona parlamentarii PNL luni, la sedinta Parlamentului pentru votul de investitura.

"Am stabilit modul de organizare, nivelul de mobilizare, pregatiti sa facem fata oricarui subterfugiu procedural pe care l-ar putea pune la cale cei de la PSD, tinand cont ca ei detin presedintiile celor doua Camere (...) si din acest motiv am stabilit toate detaliile organizarii astfel incat sa punem la punct asigurarea cvorumului in termenul stabilit. Daca nu participa (n.r. nici Marcel Ciolacu, nici Teodor Melescanu), atunci sedinta va trebui sa fie condusa de vicepresedinti apartinand formatiunilor Opozitiei. Dar din ceea ce stiu eu, in momentul de fata, nu exista o astfel de decizie luata (...) si ei trebuie sa isi delege atributul de a conduce unui vicepresedinte", a adaugat Orban.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.