Masa Dinescu, sotia poetului Mircea Dinescu, a incetat din viata la varsta de 58 de ani. Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a Teatrului National Bucuresti.

"Colectivul Teatrului National Bucuresti anunta cu tristete disparitia prematura, la numai 58 de ani, a colegei noastre, Masa Dinescu. A fost sefa Secretariatului literar, o buna cunoscatoare de teatru roman si strain, un om de o mare calitate profesionala si umana.

Provenind din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia si Albert Kovacs,ambii specialisti in literatura rusa, Masa Dinescu a fost unul dintre cei mai apreciati traducatori ai dramaturgiei ruse, multe dintre versiunile oferite de ea stand la baza unor spectacole de succes din importante teatre ale tarii. La ora actuala, in repertoriul TNB se regasesc nu mai putin de cinci spectacole a caror traducere ii apartine: 'Livada de visini' de A. P. Cehov, r. David Doiashvili, 'Revizorul' de N. V. Gogol, regia Felix Alexa, 'Sinucigasul' de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, 'Terorism' de fratii Presniakov, regia Felix Alexa, 'UFO' de Ivan Viripaev, regia Bobi Pricop.

In alte teatre, traducerile sale au fost puse in scena de mari regizori, cum ar fi Andrei Serban sau Yuri Kordonsky, la Teatrul Bulandra sau la Teatrul National din Cluj.

Colegii din Teatrul National sunt alaturi de familia indurerata in aceste momente de mare tristete.
Incinerarea va avea loc maine, 30.10.2019, ora 14,00, la Crematoriul Vitan Barzesti", a scris Teatrul National Bucuresti pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.