Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat miercuri ca decizia ALDE de a vota Guvernul PNL nu va afecta alianta dintre acest partid cu formatiunea pe care o conduce, mentionand ca singura alianta este de sustinere a candidatului la prezidentiale Mircea Diaconu si este foarte bine daca ALDE poate sa face acest lucru in continuare.

"Avem o singura alianta intre Pro Romania si ALDE, si anume pentru sustinerea candidatului Mircea Diaconu. Noi il sustinem pe Mircea Diaconu, nu stiu daca cei de la ALDE, fiind aliati acum cu PNL, care il au pe Klaus Iohannis candidat, daca pot sa-l sustina pe Diaconu. Daca pot, e foarte bine. Nu e nicio problema", a afirmat Ponta, intrebat pe aceasta tema dupa intalnirea pe care a avut-o cu premierul desemnat Ludovic Orban.

El a spus ca intre Pro Romania si ALDE nu a fost vorba de o alianta politica.

"Cred ca un singur senator tot tipa ca facem fuziune si intre timp s-a fuzionat el cu PSD", a adaugat Ponta.

Pe de alta parte, Ponta a mai spus ca nu sustine Guvernul PNL pentru ca nu este un proiect serios, scrie Agerpres.

"Evident ca orice proiect care are sanse sa functioneze suntem dispusi sa discutam sa-l sprijinim. Din punctul nostru de vedere, acest proiect actual cu PNL la Guvern si cu patru asa-zisi aliati care isi cara pumni si picioare si isi scot ochii nu este un proiect serios si oamenii vor avea de suferit. (...) Dupa prezidentiale sper sa vina cu un proiect realist, proiectul actual, din punctul nostru de vedere, nu va functiona. Pana atunci, asteptam ca domnul Orban sa vina cu o formula care sa aiba sens. Pana atunci...", a sustinut Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.