Dupa ce duminica seara fostul premier, Viorica Dancila, a declarat ca social democratii iau in calcul suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, aceasta a revenit asupra declaratiei si spune ca din punct de vedere legal si constitutional, acest lucru nu este posibil.

"Din punct de vedere al actiunilor domnului presedinte Iohannis, faptul ca a incalcat Constitutia, faptul ca e presedinte de facto al PNL, faptul ca nu isi indeplineste indatoririle din punct de vedere constitutional ar trebui suspendat. Acest lucru cred ca este vizibil. Din punct de vedere legal, din punct de vedere a Constitutiei stiu ca cu 6 luni inainte nu putem face apel la acest mod de a actiona. (...) Daca esti un om responsabil, vii cu o alta alternativa dupa ce darami Guvernul. A aruncat Romania in haos. Chiar daca s-ar fi putut suspendarea, trebuie sa ne gandim foarte bine si cu un presedinte suspendat si cu un guvern demis, trebuie sa ne gandim la romani", a spus Dancila.

Viorica Dancila spune ca sunt probleme la ministerele la care nu sunt ministri desemnati, mai ales la Mediu, Educatie si Interne.

"Noi asiguram interimatul dar administram din punct de vedere guvernamental. Nu putem sa adoptam bugetul pentru ca e nevoie de un proiect de lege. Totusi, daca acest Guvern avea ministri pe care domnul presedinte ii numea, acest guvern putea cat de cat sa functioneze.

Pierdem pe infrastructura, ca nu avem ministru al mediului. Pierdem pentru alegerile prezidentiale ca nu avem ministrul de interne. Pierdem pe Sanatate ca nu avem ministru al educatiei si nu poate fi semnat ordinul comun de ministru. Din pacate presedintele si-a atins scopul si acuma nu ii mai pasa", a mai adaugat fostul premier, potrivit digi24.ro.

Dancila a fost intrebata si ce parere are despre declansarea alegerilor anticipate, iar aceasta a raspuns: "Nu mizez pe alegeri anticipate. Vreau alegeri la termen, anul viitor. Dupa ce ca nu avem guvern acum vrem si o criza parlametnara. Nu vad o solutie in anticipate, dar daca se va alege varianta anticipatelor, PSD e pregatit".

Citeste si: Dancila: Deja suntem intr-o criza. Luam in calcul suspendarea presedintelui


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.