Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu nu fac nimic vreodata pentru binele tarii si ar trebui sa ne intrebam ce urmaresc de fapt.

"Ce vor Ponta si Tariceanu? Asta este intrebarea!

In orice tara normala - discutia ar fi fost despre astia doi. Nu despre PNL sau USR. Pentru ca guvernul a cazut DOAR din cauza ca ei l-au trantit. Tariceanu si-a retras pentru asta ALDE-ul de la guvernare (si a pierdut pozitia de sef al Senatului). Ponta - cumva - a reusit subit sa atraga o mini-armata de psd-isti care au venit la el.

Astia doi nu fac nimic vreodata pentru 'binele tarii'. Ci doar ca sa castige ei. Si repede - nu mai incolo. Deci ce gandesc? Eu cred asa:


  • Planul A era sa o dea jos pe Dancila, sa se refaca majoritatea cu PSD, sa controleze guvernul si sa aiba un singur candidat (Diaconu) care ar fi intrat in turul 2 (cumula scorul PSD,ALDE si ProRo). Se pare ca nu le-a mers: de ce si-ar fi dat din mana baronii din PSD marioneta si sa-l aduca pe Ponta pe care nu-l suporta? Si Iohannis s-a opus: nu putea in campanie sa dea iar “o sansa” insa acum lui Ponta. Ar fi fost de neinteles pentru electoratul lui.

  • Planul B e de colaborare cu PNL si cu Iohannis. Insa evident ca cer mult - enorm de mult - ca sa accepte un guvern PNL. Cheia va fi la PNDL. Daca noul guvern da banii doar la primarii si organizatiile care trec la Ponta, atunci el va creste masiv. Si - sigur - vor cere oameni pe care ii pot controla direct in guvern. Nu e greu - sunt multi USL-isti in PNL. Aripa care nu il suporta pe Ludovic Orban. Aripa lui Iohannis.



Ca sa mearga planul B - e nevoie de USR ca sa dea legitimitate. Si ca sa se asigure ca toata lumea e urcata in barca. Ca toti accepta compromisul. Sistemul trebuie sa se asigure ca nimic fundamental nu se schimba.

Fara USR in guvern au o imensa problema. Si de aici vine isteria generala care i-a apucat pe toti asa subit. Pentru ca ei stiu ca vor fura. Stiu ca vor imparti bani cu Ponta si Tariceanu. Stiu ca vine criza si vor face taieri. Daca lasa un partid curat in afara: isi dau seama ca va expune toate mizeriile lor. Si ca va castiga masiv la anul.

Si acum sunt innebuniti. Singura solutie acum este distrugerea: a lui Barna si a USR-ului. Cu orice pret si orice cost. Au incercat-o si cu LCK. Insa - fix ca la LCK - nu le va iesi. Li se va intoarce ca un bumerang in cap.

Acum sper ca intelegeti de ce sunt suparat pe tot felul de comentatori. Pentru ca nu sunt prosti. Inteleg si ei schema. Si participa direct si brutal la formarea noului USL. Care sa ne guverneze “normal” - spera ei - pentru urmatorii 10 ani. In care furtul va fi mai mic un pic. Dar totul, fundamental, va ramane fix la fel", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.