Mircea Geoana si-a preluat joi functia de secretar general adjunct al NATO, inlocuind-o pe americanca Rose Gottemoeller.

Secretarul general Jens Stoltenberg si ambasadorii din Consiliul Atlanticului de Nord si-au luat la revedere miercuri de la secretarul general adjunct Rose Gottemoeller, care s-a aflat in aceasta functie din octombrie 2016, informeaza organizatia intr-un comunicat postat miercuri pe site-ul sau.

Gottemoeller a fost prima femeie in cei 70 de ani din istoria NATO care a ocupat functia de secretar general adjunct, precizeaza Alianta Nord-Atlantica. Anterior ea a indeplinit timp de aproape cinci ani functia de subsecretar de stat american pentru controlul armelor si securitatea internationala.

Jens Stoltenberg a postat joi pe Twitter un mesaj de bun venit adresat noului sau adjunct, Mircea Geoana.

''Un salut calduros noului meu secretar general adjunct, @Mircea_Geoana! Astept cu nerabdare sa lucrez cu dumneavoastra pentru a consolida si mai mult #NATO. Veti construi pe mostenirea puternica a lui Rose @Gottemoeller ca o campioana a Aliantei noastre transatlantice - tuturor ne va fi dor de ea'', a scris seful NATO pe contul sau de pe reteaua de socializare, potrivit Agerpres.

Organizatia transatlantica a anuntat la 17 iulie ca secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a decis sa-l numeasca pe Mircea Geoana in functia de adjunct al secretarului general. Pana in prezent, cea mai inalta functie a unui roman in cadrul NATO a fost cea de asistent al secretarului general al NATO, ocupata in perioada 2013-2017 de Sorin Ducaru, care a exercitat rolul de sef al Diviziei pentru Riscuri de Securitate Emergente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.