Romania este pregatita pentru un presedinte femeie, este stat membru UE si NATO si intotdeauna a avut deschidere si viziune, a declarat miercuri liderul social-democratilor, Viorica Dancila, candidatul PSD la alegerile prezidentiale din noiembrie.

"Romania este pregatita pentru un presedinte femeie. Suntem stat membru al Uniunii Europene, suntem membru NATO, suntem o tara care intotdeauna am avut deschidere si viziune si cred ca acest lucru va fi demonstrat in votul din 10 noiembrie. Mai mult decat atat, cred ca Romania este pregatita pentru un presedinte femeie pentru ca, asa cum stim, in fiecare familie femeia este cea care administreaza treburile casei, femeia este cea care se ocupa de gospodarie, care are grija de sot, de copii, de parinti. Cred ca am putea sa ne gandim la acest lucru si din punct de vedere al femeii presedinte, care isi vede cetatenii din tara ca pe propria familie, aduce echilibru, unitate in aceasta mare familie si elimina aceasta dezbinare si, bineinteles, munceste, asa cum munceste o femeie in familie, munceste in permanenta, nu dupa patru ani de zile sa iti reamintesti ca ai anumite treburi de facut, se implica, este in mijlocul oamenilor si cred ca toate aceste argumente sunt in sprijinul celor afirmate de mine ca Romania este pregatita pentru un presedinte femeie", a precizat Dancila, la Fetesti, dupa ce a vizitat spitalul din localitate.

Intrebata de ce crede ca Romania trebuie sa aleaga un presedinte femeie, ea a raspuns: "Avem nevoie de echilibru, avem nevoie de consens, avem nevoie de un om care sa empatizeze cu oamenii, care sa aiba dialog cu oamenii, avem nevoie de un om care sa puna suflet in ceea ce face".

"Am vazut ca presedintii pe care i-am avut in ultima perioada nu au fost oameni care, efectiv, sa continue dialogul cu oamenii, sa ii sprijine pe oameni, sa aduca linistea, sa elimine ura, au fost presedinti care au impulsionat aceasta stare si iata ca acum Romania este impartita de actualul presedinte in doua, guvernele sunt impartite - Guvernul meu, Guvernul celalalt -, romanii mei si romanii ceilalti, lucru pe care eu nu l-am facut si nu am sa il fac niciodata. In calitate de prim-ministru am luat decizii nu numai pentru cei care m-au apreciat, ci si pentru cei care m-au jignit si pentru cei care nu ma voteaza. (...) A fost important ca deciziile pe care le-am luat sa se plieze pe realitatea din Romania, am luat decizii pentru oameni si la final de mandat am curajul sa ma uit in ochii oamenilor, nu am luat niciodata o decizie impotriva lor", a spus Dancila, potrivit site-ului Agerpres.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Viorica Dancila a vizitat miercuri Spitalul din Fetesti unde a vorbit cu personalul medical si cu pacientii. La finalul vizitei, candidatul PSD a discutat si cu simpatizantii care o asteptau la iesire si s-a fotografiat cu acestia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.