Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca formatiunea pe care o conduce nu acorda nimanui un cec in alb, si va putea preciza daca va sustine sau nu viitorul guvern dupa anuntarea numelui premierului desemnat.

"Probabil ca astazi domnul Iohannis va anunta viitorul prim-ministru. Eu am spus ca nu dam un cec in alb nimanui. Nu respingem, dar nici nu promitem sustinere inainte sa vedem programul de guvernare si care sunt masurile pe care le va lua guvernul, sa vedem lista de ministri. Dupa ce vom sti aceste lucruri, putem spune daca sustinem sau nu sustinem viitorul guvern", a precizat pentru Agerpres Kelemen Hunor, dupa consultarile avute marti cu presedintele Klaus Iohannis.

In opinia sa "este greu de spus daca guvernul va trece din prima incercare sau la a doua".

El a adaugat ca dorinta UDMR este de a nu schimba legislatia electorala privind alegerea primarilor cu un an inainte de alegerile locale, amintind ca Uniunea sustine alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.