Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca avem motiv sa fim mandri ca Romania, ca directie a societatii, sta mult mai bine decat tarile importante din Europe de Est, ca de exemplu Polosia si Ungaria si ca avem o "mare sansa istorica" sa devenim tara din Europa de Est care este reformista si deschisa, daca vom gestiona economia bine.

"Sa stiti ca putem fi mandri de ceva. Romania - ca directie a societatii - sta mult mai bine decat tarile importante din Europa de Est (Polonia, Ungaria).

Acolo - partidele anti-occidentale, izolationiste, traditionaliste - sunt votate fara drept de apel. Vorbim de 45%+ din voturi. Platforma lor este practic CPF + “Occidentul este decadent si strainii vor sa ne distruga tara”. Foarte trist.

La noi - PSD a incercat asta. Erau si ei la 45% (dar in campania din 2016 nu au mentionat temele astea). Cum au inceput sa ne duca in directia asta - romanii au refuzat categoric. Inclusiv la referendumul CPF, boicotat masiv. Acum PSD e la 20%.

Exista in continuare riscul sa intram intr-o directie iliberala? Da. Daca PNL preia discursul lui Rares Bogdan de exemplu si se aliaza mai degraba cu partidele iesite din PSD decat cu USR. Insa - de fapt - oamenii nu vor asta la noi. Romanii vor - in marea lor majoritate - toleranta si deschidere nu anti-occidentalism si inchidere.

Deci hai sa fim vigilenti si un pic mandri de noi. Acum - stam mai bine decat Polonia si Ungaria. Daca gestionam si economia bine - avem o mare sansa. Istorica. Sa devenim tara din Europa de Est care este reformista si deschisa. Insa pentru asta trebuie sa continuam sa votam masiv. Si sa nu cedam", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.