Emanuel Ungureanu, deputat USR, a anuntat printr-un mesaj scris pe pagina sa de Facebook ca va sesiza DNA cu privire la o achizitie ilegala in valoare de 700.000 de euro efectuata de Ministerul Sanatatii pentru vaccinuri antigripale.

"Frauda uriasa la Ministerul Sanatatii!

700.000 de euro au fost aruncati pe fereastra pana acum de catre Ministerul Sanatatii, condus inca de Sorina Pintea, pe o cantitate uriasa de vaccinuri antigripale cumparate fara respectarea caietului de sarcini dintr-o licitatie organizata in luna martie a acestui an.

Functionari din Ministerul Sanatatii, au decis, in mod ilegal, achizitionarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acopera grupa de varsta, 6 luni- 3 ani!

Pana in luna septembrie, au fost livrate deja, 50.000 de doze de vaccin care nu acopera categoria de varsta mentionata.

Scurt istoric:

Ministerul Sanatatii a generat o licitatie pentru cumpararea de vaccin antigripal tetravalent, prin acord cadru, in luna martie a anului 2019.

Acordul cadru are o durata de 4 ani si Ministerul Sanatatii urma sa cumpere in 4 ani o cantitate de aproximativ 8 milioane de doze!

Toate bune si frumoase pana aici, numai ca, Ministerul Sanatatii, a achizitionat un vaccin care nu corespunde cu cerintele din caietul de sarcini!

Mai precis, in loc sa achizitioneaze un vaccin care sa poata fi administrat grupelor de varsta 6 luni - 64 ani, asa cum este recomandat de OMS si cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sanatatii condus de doamna Pintea, a cumparat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani in sus...

Aceasta achizitie a fost realizata cu grava incalcare incalcarea legii si cu tacerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea.

Directia Generala de Asistenta Medicala din Ministerul Sanatatii este responsabila direct de aceasta grava eroare.

Aceasta structura din Ministerul Sanatatii este condusa de o doamna care poarta numele de Amalia Serban, o apropiata a Sorinei Pintea.

Citeste si:
Rafila: „Au sosit primele doze de vaccin cu noua formulă contra...
Rafila: „Au sosit primele...

Voi sesiza aceste fapte penale, cu consecinte deosebit de grave, Directiei Nationale Anticoruptie!

Pe toata perioada mandatului, doamna Sorina Pintea, a fost interesata mai mult de efectuarea unor exercitii de imagine gretoase decat de rezolvarea unor grave probleme din sistemul sanitar.

Sunt convins ca, in scurt timp, vom afla si alte nereguli grave care s-au produs in timpul mandatului doamnei Pintea.

Incompetenta, indolenta si coruptia, ucid!", a scris pe Facebook deputatul USR, Emanuel Ungureanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.