Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, sustine ca social-democratii nu trebuie sa piarda "meciul de joi", ci ar trebui sa se mobilizeze impotriva motiunii de cenzura.

"Sunt momente politice care sunt absolut esentiale pentru viitorul tarii. Votul impotriva motiunii de cenzura, depusa saptamana trecuta de o opozitie mai degraba zgomotoasa decat pusa pe fapte mari pentru toti romanii, este unul dintre acestea. Pentru ca Romania are nevoie de stabilitate politica si economica si nu de marca binecunoscuta a instabilitatii guvernarilor de dreapta din anii din urma. Opozitia se bate cu pumnul in piept ca va darama guvernul, dar nici pana la aceasta ora nimeni, dar nimeni nu stie cine doreste sa-si asume responsabilitatea. Toti? Sau cum? Pentru ca unii vor la guvernare, altii vor anticipate, altii vor sa anuleze cresterile salariale, pensiile pentru care au votat si au militat mult timp alaturi de noi, altii vor sa se razbune pe functionari. Imaginati-va opozitia ca o echipa formata din oameni cu preocupari total diferite si care isi doreste sa joace cel mai important meci, dar nimeni nu stie cine este capitanul.

Noi, social-democratii, nu trebuie sa pierdem meciul de joi. Prin mobilizarea impotriva motiunii, trebuie sa dam un semnal puternic de unitate societatii si o lectie opozitiei ca nu este cazul si momentul sa se joace cu interesele romanilor si bunastarea romanilor. Repet ceea ce am spus si acum doua saptamani: in aceste alegeri prezidentiale strangem randurile si ne luptam pentru ceea ce au castigat romanii in anii nostri de guvernare. Ne luptam pentru candidatul nostru si pentru programul de guvernare. Restul, se vor intrece care mai de care in propriile laude. Despre propriile promisiuni iluzorii, despre concedierea a 400.000 de bugetari, despre austeritate, despre taieri de salarii si pensii, si asa mai departe. Adica despre ce stiu ei mai bine sa faca. Nu exista planul B. Si asta vom arata si la aceasta motiune de cenzura, ca stabilitatea Romaniei este mai importanta decat orice targuiala pe care o fac partidele din opozitie intre ele. Romania nu are nevoie de incertitudinea lor politica", a transmis Stanescu intr-o declaratie de presa transmisa Agerpres, potrivit romanialibera.ro.

Citeste si:
Klaus Iohannis, după adoptarea moțiunii de cenzură. „Este momentul...
Klaus Iohannis, după...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.