Dupa declaratiile controversate ale Vioricai Dancila, inregistrate pe ascuns, in care ii ameninta pe parlamentarii PSD cu dosare penale si voia sa ii mituiasca pe acestia, cu scopul ca motiunea sa nu treaca, sapte membri ai CSM ii cer Liei Savonea sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la acea inregistrare. Cei sapte membri CSM considera ca prin cele spuse de premierul Dancila, aceasta "stirbeste in mod grav independenta autoritatii judecatoresti".

Meembri CSM care au solicitat sesizarea sunt judecatorii Andrea Chis, Bogdan Mateescu si Mihai Balan si procurorii Tatiana Toader, Florin Deac, Mihai Cristian Ban si Nicolae Andrei Solomon, potrivit hotnews.ro.

Motivul pentru care acestia isi doresc sa fie facuta aceasta sesizare este pentru a se solutiona conflictul intre Viorica Dancila si autoritatea judecatoreasca prin Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Public si Consiliul Superior al Magistraturii.

Membri CSM considera ca discursul Vioricai Dancila "pare ca vine in contradictie si cu tezele publice care au fost folosite pentru a justifica modificarile aduse legilor justitiei si starneste ingrijorari extreme cu privire la intentia de a subordona politic justitia".

"Referirea premierului la Sectia speciala ca fiind miza a ramanerii la guvernare a partidului doamnei prim-ministru este extrem de alarmanta, mai ales in contextul retragerii unor cai de atac de catre fostul conducator al acestei sectii in dosare vizand membri ai aceluiasi partid", au mai spus magistratii CSM.

Citeste si: Dancila a fost inregistrata pe ascuns in timp ce ameninta voalat cu dosare penale daca va trece motiunea de cenzura


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.