La evenimentul de lansare a proiectului "Romania TechNation" de marti, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca "guvernarea actuala a mers pe contrasens fata de asteptarile societatii romanesti".

Presedintele Iohannis a spus ca se astepta ca sectorul digital sa aiba parte de sustinere cu "prioritate zero", pe agenda guvernantilor din ultimii ani.

"Din pacate, guvernantii din ultimii ani au avut ca prioritate zero acapararea legii si a institutiilor, promovarea imposturii si asaltul asupra statului de drept, economiei de piata si bunei guvernari", a spus Klaus Iohannis, potrivit g4media.ro.

Iohannis sustine ca actuala guvernare a mers "pe contrasens", fata de asteptarile societatii romanesti: "Transformarea digitala a statului nu este doar despre digitalizare, ci despre transformarea profunda a functionarii institutiilor prin eficienta, integritate si transparenta. In toate aceste privinte, guvernarea actuala a mers pe contrasens fata de asteptarile societatii romanesti, aratand ca este o guvernare paralela cu nevoile de modernizare ale unei societati de tip european, in secolul XXI", a mai adaugat presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.