Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a declarat, duminica, la Focsani, ca romanii vor sa mearga la vot, iar in diaspora mai mult decat oriunde altundeva.

"Exista cateva mituri prin care PSD incearca sa ne spuna de ani buni, chiar de 30 de ani, cum ca oamenii nu sunt interesati de politica, cum ca oamenii cred ca toti politicienii sunt la fel, cum ca romanii din diaspora nu vor merge la vot. Am vazut la multe randuri de alegeri, inclusiv la alegerile europarlamentare si la referendumul pentru statul de drept convocat de presedintele Romaniei, participari masive la vot. Romanii din diaspora vor vota mult mai mult decat este pe placul PSD. (...) Deci nu as crede niciuna dintre aceste legende ale PSD, cum ca oamenii nu merg la vot. Oamenii vor sa mearga la vot si in diaspora mai mult decat oriunde altundeva", a spus, intr-o conferinta de presa, Siegfried Muresan.

Potrivit acestuia, PNL incearca sa-i mobilizeze pe romanii din diaspora pentru a veni in numar mare la sectiile de votare in toate cele trei zile de alegeri prezidentiale.
"Reprezentantii PNL se intalnesc saptamanal cu romanii din diaspora, in toata tarile UE si chiar si in afara Europei. (...) Pe 18 octombrie, vom avea la Bruxelles un mare eveniment, in care se vor intalni conducerile organizatiilor din diaspora ale PNL cu acest scop - sa fim mobilizati la maxim pentru ziua alegerilor, atat pentru primul tur, cat si pentru al doilea tur. Obiectivul nostru este sa popularizam votul in diaspora in randul cat mai multor cetateni. Vom face o evaluare foarte precisa a numarului de sectii, vom informa prin toate canalele pe care le avem romanii din diaspora cu privire la procesul electoral, cu privire la sectiile de votare, cu privire la modalitatea in care vor vota, si de indata ce avem aceasta evaluare vom si comunica daca consideram ca numarul de sectii este suficient sau daca iarasi, ca de atatea ori in trecut, Guvernul impiedica vadit, prin mijloace la vedere sau nu, accesul romanilor din diaspora la vot", a subliniat Muresan.

La randul sau, presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a sfatuit pe romani sa nu astepte ziua de duminica pentru a vota. "Sigur ca noi o sa-i sfatuim pe romani sa se duca la vot si vineri si sambata, sa nu astepte ziua de duminica. Dar pana la urma decizia e a fiecarui roman sa isi aleaga ziua in care voteaza. (...) Niciunui roman care la ora 21,00 va fi prins la coada in vreo sectie de votare nu i se va interzice dreptul de vot", a spus Ludovic Orban.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.