Sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului a fost suspendata, marti seara, din lipsa de cvorum.

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anuntat ca, in aceste conditii, nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii motiunii de cenzura depuse de Opozitie.

"Nu s-au putut intruni Birourile permanente pentru a lua hotararile privind calendarul si programul motiunii. Maine vom convoca din nou. Eu am crezut ca este o graba de a scapa aceasta tara de pesedisti si de acest guvern si am constatat ca cele cinci partide au lipsit de la sedinta. In aceasta seara, cu certitudine, nu (se citeste motiunea - n.r.) pentru ca nu s-a facut acest cvorum", a afirmat Marcel Ciolacu.

Intrebat cum raspunde acuzatiei Opozitiei ca sedinta Birourilor permanente reunite a fost programata "seara, ca hotii", Ciolacu a spus: "Nu este inca noapte. Au depus motiunea la ora 18,00, cu o ora si jumatate dupa ce s-a terminat programul atat din Senat, cat si din Camera, dar staff-urile - si de la Secretariatul general din Senat, si din Camera Deputatilor - au avut amabilitatea sa stea pana la aceasta ora pentru a veni minunata motiune. Tot noi sa fim vinovati ca au depus motiunea pe inserate, ca sa nu spunem noaptea. Dar putem propune maine, la 7,00, un Birou permanent reunit pentru ca sa nu fie noaptea, sa fie dis-de-dimineata. Nu! Este o mascarada. Nu au un lider. Se si vede acest lucru. Se joaca cu aceasta motiune".

El a mai afirmat ca de la "lucrurile foarte clare ca, 'domnule, trebuie sa depunem motiunea', 'sa scapam tara', 'e un dezastru', dansii (Opozitia - n.r.) nici nu participa ca sa facem calendarul (motiunii - n.r.). Vom vedea mai departe cum participam fiecare la aceasta mascarada".

Ciolacu a aratat ca a fost programata sedinta Birourilor permanente reunite marti seara pentru ca a inteles din declaratiile liderilor Opozitiei "ca este o urgenta, tara are probleme majore", iar PSD nu vrea "sa incurce aceasta problema".

"S-a anuntat din timp ca vom face acest Birou permanent reunite dupa depunerea motiunii. Eu, de la PSD, nu stiam cand se depune motiunea. Dansii stiau foarte bine cand o depun si ca urmeaza un Birou permanent reunit, pentru ca acesta este procedura parlamentara", a mai spus Ciolacu.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

El nu a exclus posibilitatea ca motiunea sa fie dezbatuta in weekend, potrivit Agerpres.

"Sunt oameni din judetul Buzau care muncesc si sambata si duminica. Nu i-am vazut foarte deranjati. Repet. Am crezut ca este o urgenta sa scapam tara asta, nu ca nu putem munci sambata, nu putem... In Constitutie, zilele sunt constitutionale, nu lucratoare sau nelucratoare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.