Opozitia cere ca motiunea de cenzura sa fie citita in plenul Parlamentului saptamana aceasta, iar votul sa fie la inceputul saptamanii viitoare, a declarat, marti, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan.

Ea a spus ca reprezentantii Opozitiei nu au fost consultati cu privire la convocarea sedintei Birourilor permanente pentru marti, suspendata din lipsa de cvorum, subliniind ca ei sunt pregatiti sa actioneze la "sicanele" PSD.

"Am aflat si noi pe surse, fara sa fim consultati, fara sa se discute macar cu reprezentantii Opozitiei cand s-ar putea tine acest Birou permanent. Noi suntem pregatiti la sicane si actionam unitar si pas cu pas o sa dejucam aceasta abordare cu profil infractional. Opozitia cere niste lucruri de bun simt, si anume motiunea sa se citeasca la o ora si intr-un moment in care parlamentarii sa poata sa participe. De asemenea, Opozitia doreste ca, dupa 30 de ani in care nicio motiune de cenzura nu a fost votata in zile nelucratoare, sa nu se intample nici de data aceasta, la comanda Vioricai Dancila. Propunerile Opozitiei sunt firesti, sunt de bun simt, sa citim motiunea saptamana aceasta si votul sa fie la inceputul saptamanii viitoare. Acesta este programul pe care il vom propune PSD", a afirmat Turcan.

Ea a mai spus ca Opozitia se va prezenta la sedintele Birourilor permanente "convocate la ore normale, in care parlamentarii pot sa-si exercite dreptul constitutional cu care au fost investiti".

Sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului a fost suspendata, marti seara, din lipsa de cvorum, potrivit Agerpres.

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anuntat ca, in aceste conditii, nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii motiunii de cenzura depuse de Opozitie.

O noua sedinta a Birourilor permanente a fost convocata pentru miercuri la ora 10,30.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.