Premierul Viorica Dancila a declarat ca, spre deosebire de presedintele Klaus Iohannis si de liderul USR, Dan Barna, ea nu a mers in Statele Unite ale Americii sa faca poze sau sa lanseze carti.

"Am avut saptamana trecuta, dupa cum stiti, o vizita de lucru in SUA. Un demers pe care unii s-au straduit foarte tare sa il minimizeze si sa il deprecieze. Am vazut comparatii intre vizitele celor trei candidati la prezidentiale si cred ca este esential sa facem foarte clare niste aspecte. Spre deosebire de domnii Iohannis si Barna, eu nu m-am dus in SUA sa fac poze sau sa lansez carti. Eu am avut o vizita de lucru, nu o deplasare de campanie. Am semnat cu Banca Mondiala acordul destinat cresterii accesului cetatenilor la servicii de asistenta medicala primara. Este un program ce va aduce beneficii reale pacientilor din Romania. A fost semnat Memorandumul de intelegere intre Guvernele Romaniei si Statelor Unite privind cooperarea in domeniul nuclear civil - angajament in concordanta cu Parteneriatul strategic pe care il avem cu SUA. Am avut o intrevedere cu secretarul general adjunct al ONU pentru a discuta importanta si rolul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila si a consolida pozitia Romaniei de centru regional in interiorul Comisiei Economice ONU pentru Europa", a afirmat Dancila, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul central al PSD.

Ea a adaugat ca, in cadrul aceleiasi vizite, a mai avut intalniri cu reprezentantii comunitatii de romani din SUA, cu care a discutat despre programele Guvernului pentru diaspora si antreprenori, dar si despre masurile luate pentru buna organizare a alegerilor.

"Eu nu m-am dus in State pentru poze sau sepci. Am venit cu angajamente ferme si proiectii pentru tara. Asta este diferenta dintre mine si domnii prezidentiabili: interesul tarii. (...) Vedem zilele acestea o lupta acerba pe mai multe fronturi pe care au pornit-o unii romani cu tara si cu poporul lor. Vedem cum Constitutia Romaniei continua sa fie calcata in picioare de seful statului. Vedem cum continua sa tina blocata activitatea Guvernului intr-un dispret total fata de drepturile si asteptarile legitime pe care le au oamenii. Vedem campanii de imagine sterile care nu produc niciun efect pentru romani, tentative de a da jos Guvernul si un lobby agresiv pentru ca reprezentantul Romaniei in Comisia Europeana sa nu treaca de audieri, vedem atacuri furibunde, campanii de discreditare si, in esenta, o adevarata lupta cu interesele Romaniei", a sustinut premierul Dancila, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.