Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca motiunea de cenzura va fi depusa in cursul zilei de marti, la o ora care urmeaza sa fie stabilita.

"Motiunea va fi depusa de liderii grupurilor parlamentare care reprezinta partidele care sustin motiunea. In cursul zilei de astazi va fi depusa, la o ora pe care urmeaza sa o stabilim. Este clar ca PSD are majoritatea in Birourile permanente reunite. Sigur, noi vom propune un calendar de bun simt, astfel incat ziua dezbaterii si votului motiunii de cenzura sa fie intr-o zi de luni, marti sau miercuri, dar suntem pregatiti sa raspundem la orice fel de abuz al majoritatii din Birourile permanente reunite, sa fim mobilizati in orice zi se va stabili, in Birourile permanente reunite, dezbaterea si votul motiunii de cenzura", a spus Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al Partidului National Liberal.

El a aratat ca nu are temeri legate de faptul ca printre semnatarii motiunii ar exista si persoane care nu se vor prezenta la vot.

Totodata, liderul liberal a mentionat ca numarul total de semnaturi va fi anuntat cu exactitate in momentul depunerii motiunii, reamintind ca joia trecuta existau 237 de semnaturi, dar si ca se poarta in continuare negocieri.

Orban s-a referit si la optiunile PNL, in cazul in care motiunea va trece.

"Prima noastra optiune este de a da puterea cetatenilor, prin intermediul alegerilor anticipate. Vom sustine acest punct de vedere. Daca se va degaja o vointa politica in acest sens, cu siguranta noi vom fi extrem de corecti si vom sustine procedura pentru declansarea anticipatelor. In cazul in care nu va exista o vointa suficient de puternica pentru alegerile anticipate, PNL isi asuma raspunderea guvernarii. (...) Cu siguranta, un guvern fara PSD", a spus el.

Acesta a mai declarat ca nu exclude varianta unui guvern minoritar.

Citeste si:
Klaus Iohannis, după adoptarea moțiunii de cenzură. „Este momentul...
Klaus Iohannis, după...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.