Europarlamentarii romani, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o sustin "cu fermitate" pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al Romaniei pentru functia de comisar european pentru transporturi.

"Eurodeputatii din Delegatia Romana S&D considera ca Rovana Plumb se afla intr-o situatie fara precedent creata in urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale in zona confuziei procedurale. Presedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE sa ofere solutii la ceea ce domniile lor considera ca ar fi 'neclaritati' in acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb sa depaseasca faza preliminara", se arata intr-un comunicat al PSD.

Sursa citata precizeaza ca, potrivit Regulamentului de Procedura al Parlamentului European, Comisia Juridica ar fi trebuit sa ofere o serie de recomandari care sa ajute candidatul sa rezolve eventualele neclaritati.

"Recomandarile pot merge pana la a i se indica respectivului candidat sa renunte la bunurile sau actiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau sa gaseasca solutii financiare pentru a stinge un posibil conflict. In ultima instanta, Comisia JURI poate sa sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre acesti pasi nu s-a parcurs pana in acest moment. In consecinta, sedinta de luni a Comisiei poate aduce toate lamuririle necesare in cazul comisarilor desemnati din partea Romaniei si Ungariei", afirma europarlamentarii PSD semnatari ai comunicatului.

Retail jobs

Potrivit acestora, Rovana Plumb este "un candidat serios si bine pregatit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeana". Comunicatul este semnat de europarlamentarii: Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru si Adrian-Dragos Benea, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.