Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsa joi de Comisia Juridica a Parlamentului European, a anuntat eurodeputatul PNL Siegfried Muresan pe contul sau de Facebook.

"Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European. In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abtinut 2 europarlamentari", a scris Muresan.

"Fara avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc", a adaugat el.

Informatia a fost confirmata pentru Agerpres de surse de la Bruxelles.

Rovana Plumb a fost desemnata comisar european pentru transporturi in viitoarea Comisie Europeana condusa de Ursula von der Leyen, iar audierea sa in comisiile europarlamentare Transport si Turism (TRAN) si Mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) era prevazuta pentru 2 octombrie.

Potrivit sursei citate, presedintele JURI le-a transmis celorlalti membri ai acestei comisii informatii suplimentare despre persoana care a imprumutat-o pe Rovana Plumb pentru a face o donatie catre partid. Dupa o discutie indelungata, membrii JURI au decis ca este nevoie de clarificari suplimentare pe acest subiect, astfel ca Rovana Plumb a fost invitata joi in Comisia JURI a PE pentru a raspunde la intrebarile referitoare la credite.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.