Andrei Caramitru, membru al USR, este de parere ca "arhitectura statului e dezastruoasa" si ca e nevoie de o schimbare radicala a legilor si Constitutiei.

"Unii cred ca daca dam cu var peste fatada, daca punem doar «oameni civilizati si cinstiti» la guvern, totul se rezolva. Cred ca statul trebuie 'administrat' mai bine, nu reformat din temelii.

Nu e deloc asa. Arhitectura statului e dezastruoasa. Avem un stat hiper-centralizat si opresiv, al carui singur obiectiv este perpetuarea retelelor de coruptie. E o problema structurala, fundamentala.

De asta e nevoie de un program ambitios, de schimbarea functionarii statului. E nevoie de descentralizare, e nevoie de o schimbare a modului cum fluxurile de bani functioneaza, cum sunt taxati oamenii cinstiti si dupa cum sunt alocati banii, de schimbare a functionarii justitiei. De un pachet de legi 'radical' si de schimbarea Constitutiei.

Asta e lupta de fapt", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.