Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au aprobat, marti, solicitarea presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, privind desfiintarea comisiei speciale pentru legile Justitiei, condusa de Florin Iordache.

Ciolacu a propus conducerii celor doua Camere ale Parlamentului incetarea activitatii Comisiei speciale comune pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative pe domeniul Justitiei, infiintata prin Hotararea Parlamentului 69/2017.

Proiectele de lege si propunerile legislative cu care este sesizata aceasta comisie speciala vor fi transmise comisiilor permanente de specialitate pentru intocmirea rapoartelor, potrivit Agerpres.

"Am luat act de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anuntat deja ca o sa avem o noua abordare. In primul rand, o sa propun colegilor mei desfiintarea comisiei Iordache sau comisia speciala care s-a ocupat de modificarile de justitie, a codurilor penale, a codurilor de procedura penala. Ele o sa intre intr-un parcurs parlamentar normal. In primul rand la Senat, ca si prima Camera sesizata, in Comisiile juridice. Se pare ca functionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorita, dimpotriva ea a avut un impact public negativ si asupra partidului pe care il reprezint, dar si asupra institutiei Parlamentul Romaniei. O sa avem o abordare, in primul rand prioritatile fiind deciziile neconstitutionale deja declarate de catre CCR si pe urma o sa vedem daca este oportun o alta modificare atat la codurile penale, cat si la codurile de procedura penala", a declarat Marcel Ciolacu, in data de 30 iulie, la Parlament, conform Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.