Premierul Viorica Dancila a scris intr-o postare pe pagina sa de Facebook despre  intrevederea de la New York cu reprezentantii Bancii Mondiale, la care a semnat un acord "destinat cresterii accesului cetatenilor romani la servicii de asistenta medicala primara si promovarii serviciilor medicale preventive".

"Am avut astazi, la New York, o intrevedere cu reprezentantii Bancii Mondiale, in cadrul careia a fost semnat Acordul destinat cresterii accesului cetatenilor romani la servicii de asistenta medicala primara si promovarii serviciilor medicale preventive.

Programul vizeaza si cresterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie si imbunatatirea eficientei cheltuielilor din sectorul sanitar.

Este un program ce va aduce beneficii reale pacientilor, in conditiile in care va creste finantarea pentru medicina de familie si pentru cea comunitara, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale si prin pregatirea personalului medical din medicina primara.

Astfel, romanii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sanatate, la stabilirea diagnosticului in faza incipienta, la tratament corect si la o mai buna ingrijire" a scris Viorica Dancila pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.