Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, luni, ca senatorul Daniel Zamfir si-a facut calcule "gresite" privind o posibila afiliere la grupul PSD in speranta ca va ramane presedinte al Comisiei economice.

"Toti cei care actioneaza impotriva interesului ALDE si vor sa-si gaseasca drumul cu PSD-ul, depinde, pot sa-si piarda calitatea de membru sau pot sa fie exclusi, depinde de la caz la caz. Ceea ce stiu in momentul de fata este ca, la Senat, PSD-ul doreste sa redistribuie functiile pe care le avem noi, conform algoritmului de repartizare la nivelul functiilor din Biroul permanent al Senatului si al comisiilor, numai ca domnul Zamfir o sa se friga, pentru ca acele pozitii daca vor fi repartizate nu vor reveni PSD-ului. PSD-ul va avea de pierdut si ele vor reveni celorlalte partide care au coeficienti mai mari, asa ca domnul Zamfir a facut o miscare gresita", a afirmat Tariceanu.

Daniel Zamfir a declarat anterior ca este probabil sa treaca la grupul parlamentar PSD, in conditiile destramarii ALDE.

Potrivit lui Tariceanu, daca Zamfir ia decizia sa mearga la grupul PSD, "in mod normal" nu mai face parte din ALDE.

"Adica nu poti sa fii dupa principiul 'adio, dar raman cu tine'. Se hotaraste: ori se duce la PSD, ori ramane la ALDE", a sustinut el.

Presedintele ALDE a spus ca nu este surprins de faptul ca Zamfir doreste sa treaca la PSD.

"Am luat nota de declaratiile domnului Zamfir si nu sunt deloc surprins, pentru ca dorinta domniei sale de a trece la PSD evident ca nu are nimic de-a face cu interesul ALDE, ci cu interesul lui personal de a-si salva presedintia Comisiei economice, la care tine foarte mult. (...) Numai ca domnul Zamfir o sa se friga", a afirmat Tariceanu.

Cat priveste relatia cu Pro Romania, liderul ALDE a sustinut ca Zamfir "creeaza confuzie", pentru ca in momentul de fata intre cele doua partide nu exista decat o alianta electorala pentru sustinerea unui candidat comun la prezidentiale si "nimic altceva".

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

"Ne-am putea astepta sa primim sfaturi, dar de la cineva care se bazeaza pe niste rezultate. Cred ca domnul Zamfir a uitat sa spuna ce rezultate a obtinut la ultimele alegeri pentru Parlamentul European, unde a avut o performanta de putin peste 3%, si sigur ca aceasta performanta pune sub semnul intrebarii capacitatea de a-i sfatui pe ceilalti membri de partid, cu atat mai putin pe intreg partidul, ce linie sa urmeze", a incheiat Tariceanu, potrivit site-ului Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.