Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat ca au trecut 5 zile de la decizia Curtii Constitutionale si 26 de zile de cand presedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit sa faca numirile ministrilor interimari si a mentionat ca "din cauza blocajelor presedintelui Romania investeste mai putin, absoarbe mai putini bani europeni si comunitati intregi de romani sunt private de la dezvoltare".

"Curtea Constitutionala a stabilit ca domnul Iohannis a blocat Guvernul si il obliga sa emita "de indata", adica IMEDIAT, decretele de desemnare a ministrilor interimari. Sunt deja 5 zile de la decizia Curtii si 26 de zile de cand ar fi trebuit sa faca numirile interimarilor. In tot acest timp, pe masa fara titular de la Ministerul Mediului, de pilda, zac sase proiecte de investitii pentru alimentare cu apa in valoare de 1,5 miliarde euro, din fonduri europene. Din cauza blocajelor presedintelui, Romania investeste mai putin, absoarbe mai putini bani europeni si comunitati intregi de romani sunt private de la dezvoltare. Acesta e "presedintele" care va propune ironic "Romania normala"! Spun "ironic" pentru ca intr-o Romanie normala cetatenii ar trimite direct acasa un astfel de presedinte! Aveti ocazia sa o faceti prin vot la alegerile din noiembrie!", a scris duminica Fifor pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul juridic intre Guvern si presedintele Klaus Iohannis, stabilind ca seful statului urmeaza sa emita "de indata" decretele de revocare a ministrilor, precum si pe cele de desemnare a interimarilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.