Premierul Viorica Dancila a declarat ca "imaginea Romaniei ar avea de suferit" daca sunt adevarate acuzatiile care i se aduc Laurei Codruta Kovesi si a precizat ca votul dat de reprezentantul Romaniei la UE in cadrul reuniunii COREPER a fost unul "impotriva".

"A fost opinia altor state membre, repet, punctul meu de vedere, ca legea trebuie respectata, in fata legii toti trebuie sa fim egali si ca este important ca inainte de a ocupa un post sa poti sa clarifici toate acuzatiile care planeaza asupra persoanei tale. Ma intreb, daca doamna Codruta Kovesi ajunge procuror general si daca din aceste afirmatii sunt unele adevarate, eu imi doresc sa nu fie adevarate, dar daca sunt adevarate aceste acuzatii, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau sa ma refer la persoana, dar cu siguranta imaginea Romaniei ar avea de suferit", a declarat Viorica Dancila, joi, la Radio Europa Libera.

Intrebata cu cum a votat reprezentantul Romaniei la UE (ambasadorul Luminita Odobescu - n.r.) , premierul a subliniat: "Asa cum am spus, impotriva".

Procurorul roman Laura Codruta Kovesi a fost sustinut pentru functia de procuror-sef al Parchetului public european (EPPO) de o ''majoritate suficienta'' in cadrul reuniunii Comitetului reprezentantilor permanenti ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfasurata joi la Bruxelles, a declarat un reprezentant al presedintiei finlandeze a Consiliului UE, potrivit site-ului Agerpres.

Votul secret a fost unul indicativ si va fi urmat de unul oficial de indata ce negocierile intre Consiliul UE si Parlamentul European, care o sustine pe Kovesi, se vor fi incheiat.

Surse de la Bruxelles au confirmat ca in favoarea candidaturii procurorului Laura Codruta Kovesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alaturat pana acum initiativei EPPO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.